Nejlepší hry pro malé cestovatele

Jak připravit děti na dlouhou cestu

Jak zabavit děti v autě? Není to složité. Hry na cesty do auta pro nejmenší a vhodné interaktivní hračky jsou skvělým řešením. Před cestou si připravte plán, proberte zajímavosti, které vás čekají a vytvořte playlist oblíbených písniček a audioknih. Cesta tak bude zábavnější a pohodovější.

Dětský tablet od 4 let do auta
Hračky do auta - elektronický deník pro děti

Slovní hry do auta pro děti všech věkových kategorií

Slovní hry pro malé děti (3-6 let)

1. Počítání aut
Počítejte s dětmi projíždějící auta a zkuste to rovnou podle barev nebo značek!

2. Jaké zvíře jsem?
Jeden hráč vymyslí zvíře, ostatní mu kladou otázky, na které lze odpovědět pouze „ano“ nebo „ne“. Hru lze přizpůsobit i jiným kategoriím, jako jsou například pohádkové postavy.

3. Co vidím?
Podpořte pozorování a slovní zásobu dětí: jedno dítě popisuje, co vidí z okna, a ostatní hádají, co to je. Například: „Vidím něco vysokého, zeleného a s listy.“

4. Hledání slov podle abecedy
Hledejte s dětmi slova začínající na každé písmeno abecedy. Zaměřte se na objekty kolem vás, jména kamarádů nebo zvířat.

Hry do auta pro nejmenší

Slovní hry pro starší děti (7-12 let)

Tyto aktivity na cesty do auta se skvěle hodí i jako hry na dovolenou pro děti a potěší nejen je, ale i teenagery a dospělé!

1. Slovní fotbal
Hra, kde každý hráč vymýšlí slovo začínající na poslední písmeno předchozího slova. Zkuste různé kategorie, jako města, zvířata nebo jména!

2. Slovní kategorie
Vyberte kategorii (např. země, města) a každý hráč postupně říká slovo z této kategorie. Kdo nemůže vymyslet nové slovo, vypadává. Hra podporuje rozšiřování znalostí a soutěživost.

3. Slovní asociace
Hráči střídavě říkají slova, která jsou nějakým způsobem spojena s předchozím slovem. Například „slunce“ → „teplo“ → „pláž“. Tato hra stimuluje kreativní myšlení a verbální dovednosti.

4. Příběhový řetězec
Jeden hráč začne úvodní větou příběhu a každý další hráč postupně přidává jednu větu, čímž příběh rozvíjí. Hra podporuje týmovou spolupráci a často vede k překvapivým a zábavným výsledkům.

Produkty, které pomohou zabavit děti během cesty autem

Slovní hry mohou děti bavit i celé hodiny! Pokud ale zrovna nemáte prostor nebo náladu na aktivní hraní, interaktivní elektronické hračky od Lexibooku jsou skvělou volbou.

1. Kreslicí tablety pro malé i starší děti

Kreativní dětské tablety a magnetické tabulky jsou ideálními pomůckami na cesty bez rizika ušpinění a nabízejí neomezené možnosti kreslení a psaní.
Vyzkoušejte kreslicí, ultralehké tablety s e-inkem od Lexibooku, vyrobené z odolného materiálu a vybavené úložným prostorem pro stylus.

Hračky do auta - dětský kreslicí tablet pro děti

2. Dětské digitální a instantní fotoaparáty pro děti od 4 let

Nechte děti objevovat svět kolem nich a zachycovat nezapomenutelné momenty. Dětské fotoaparáty od Lexibooku umožňují nejen fotografování a natáčení videí, ale také tvorbu kreativních rámečků a hraní her. S instantním fotoaparátem si pak mohou snímky rovnou vytisknout a vybarvit.

Dětský fotoaparát vhodný do auta

3. Herní konzole do ruky

Výhodou kapesních konzolí je, že si je děti mohou vzít kamkoliv s sebou! Více než 140 her, od klasických, akčních po logické a dobrodružné potěší jak mladší, tak starší hráče.

Herní konzole pro děti na dlouhé cesty autem

4. Cestovatelský deník pro děti

Udělejte z cestování dobrodružství! Dětský elektronický deník od Lexibooku povzbudí děti k zaznamenávání zážitků a společnému objevování světa okolo nich.

Vhodné pro děti do auta - elektronický dětský deník Lexibook

5. Dětská sluchátka

Dětská bezdrátová sluchátka jsou skvělým pomocníkem pro klidné cestování. Umožňují dětem poslouchat pohádky, hudbu nebo sledovat videa, aniž by rušily ostatní. Ujistěte se, že sluchátka mají bezpečnou regulaci hlasitosti pro ochranu dětských uší. Dětská drátová i bezdrátová sluchátka a mnohem více najdete na www.lexibook.cz

Dětská bezdrátová sluchátka vhodná do auta

Proměňte cestování s dětmi v autě v zábavu

Zabavit malé děti během dlouhé cesty autem není těžké. S hrami, aktivitami a interaktivními hračkami, které udrží jejich pozornost, se cestování promění v dobrodružství. Stačí jen trochu přípravy a kreativity.